Coronakilo’s

De eeuwige strijd tegen de weegschaal. Daar waar iedereen geniet van de meest mooie opgemaakte hapjesplanken, lijkt het wel alsof de kilo’s er bij mij al aanvliegen als ik er alleen maar langs loop. Natuurlijk hebben de maatregelen om het coronavirus te lijf te gaan, ook geen positieve uitwerking op het gewicht. Persoonlijk komt daar bij mij de winter met kou en neerslag nog eens bij want dat zijn voor mij omstandigheden waarbij ik me liever thuis verstop dan er op uit te gaan.

Uurtje langer
Maar de excuses kunnen zo langzamerhand wel de kast in. De lente ontluikt, de zon laat zich vaker zien en het allerbelangrijkste…, dé zomertijd is gestart. Dat uurtje langer na het avondeten is nu al fijn en die tijd wordt de komende weken alleen maar uitgebreid. Voldoende tijd om ’s avonds nog even op de fiets te stappen, met de hond naar het bos of de Schipbeek te gaan of die hoognodige klusjes in de tuin op te pakken. Lekker actief bezig zijn en niet het excuus pakken dat er nog allerlei werk op de laptop gedaan moet worden.

Fietsen geeft energie
Eerlijk is eerlijk, de weg om op de fiets te gaan stappen is lang maar als ik er eenmaal op zit is het zo fijn. Genietend van het frisse groen in de natuur, de hazen in de wei en zo af toe zie ik zelfs de reeën tegen de bosrand grazend in de laatste avondzon. Fietsen kost op deze manier geen energie maar geeft juist energie. Dan mogen we ons toch rijk prijzen dat we wonen in gemeente Hof van Twente.

Koop lokaal
De enorme landgoederen, de fietspaden langs de Schipbeek maar ook de prachtige kernen van Markelo, Diepenheim en Goor zijn op de fiets prima te bereiken. Meteen ff die lokale boodschappen in de Hof meepakken op een vrije dag tijdens zo’n fietstochtje en niet vanavond op de bank online bestellen. Natuurlijk probeer ik zoveel mogelijk in Markelo te winkelen maar soms moet je het iets verder zoeken en moet ik de Herikerberg toch over.

Click en collect
De benodigde artikelen eerst online reserveren en betalen en daarna de bestelling afhalen. Het click en collect systeem klinkt leuk maar goh, wat mis ik het om lekker impulsief te bedenken om even te willen gaan winkelen. Vreemde gedachtegang voor iemand die niet van winkelen houdt maar het is wel wat het is. Heb ik op mijn vrije dag het hele huis weer ‘spic en span’ en mist er nog een bos bloemen op de tafel, dan is het fijn om even op pad te gaan. Gelukkig is dat weer mogelijkheid met kleine aanpassingen door de bloemist die momenteel buiten moet gaan verkopen. Maar een kop koffie op een terras of een nieuwe broek scoren is wat lastiger nu… maar de versoepelingen komen steeds dichterbij.

Versoepelingen
Als straks het sein op groen wordt gezet en de horeca haar terrassen weer mag openen, we gezellig kunnen gaan winkelen en er ook weer evenementen kunnen plaatsvinden moeten we de vele dingen waarin we beperkt werden maar snel vergeten. Op naar het nieuwe normaal… De afgelopen periode kan de geschiedenisboeken maar voor het opruimen van de coronakilo’s moeten we iets meer moeite gaan doen.