Afscheid nemen bestaat niet

Het was voorzitter Dinand Leferink die mij in 2002 benaderde met de vraag om wat foto’s te maken tijdens Dorpsfeest Markelo. Vanaf die tijd ben ik nauw betrokken geweest bij het feest dat elk jaar voor en door Markeloërs met heel veel enthousiasme wordt uitgedragen. Het enorme aantal vrijwilligers dat betrokken is bij Dorpsfeest Markelo achter de schermen is enorm en had ik daarvoor niet zo in de gaten. De organisatie van Dorpsfeest Markelo is omvangrijk en biedt uitdagingen maar ook heel veel geweldige momenten. Het verhaal rond dit feest jaarlijks zo waardevol mogelijk vastleggen is voor mij jarenlang een passie geweest. De reacties wanneer men de foto’s al op de website kon bekijken terwijl ze nog maar net de tent ‘uitgerold’ waren vormde voor mij de uitdaging.

Dinand of beter gezegd ‘Kappie’ werd opgevolgd door Diny Ebbekink. Een vrouw met pit die de pr-commissie vormgaf, door zich te laten omringen door een mooie groep gedreven mensen met maar een doel: Dorpsfeest Markelo in de picture zetten! Het was Henk Bussink die het stokje overnam van Diny Ebbekink. Om me te kunnen focussen op het maken van foto’s nam ik op eigen initiatief afscheid als Pr lid en werd ik ondersteunend lid. Nog steeds genoot ik van het feest maar wel op mijn manier dus met camera en zonder glas in mijn hand. De foto’s zo snel mogelijk plaatsen op de website om de thuisblijvers te laten genieten van het feest bleef nog steeds de ultieme uitdaging.

De laatste jaren kreeg ik tijdens het Dorpsfeestweekend hulp van meerdere fotografen en vulden we niet alleen de website van het Dorpsfeest met vers fotomateriaal maar ook de lokale nieuwssite Maarkelsnieuws. De redactie schreef de artikelen over de nieuwtjes rondom het feest en wij leverden daar het fotomateriaal voor aan. Ook voor het Dorpsfeest Magazine werd ons enorme fotoarchief telkens opnieuw aangesproken. Een geweldige samenwerking tussen het bestuur en de verschillende commissies van de stichting Dorpsfeest Markelo en de stichting Maarkelsnieuws. Elkaar weten te vinden en te versterken is geen kunst als je elkaar goed verstaat.

Op verzoek van het huidige bestuur van Dorpsfeest Markelo is de fotopagina van het Dorpsfeest Markelo inmiddels ondergebracht in een aparte website www.dorpsfeestfoto.nl. Hier zullen net als voorheen de foto’s die gemaakt worden tijdens de komende editie (jammer genoeg moeten we wachten tot 2021) geplaatst worden in een overzichtelijke mappenstructuur. Zo blijft het zinnetje “gelukkig hebben we de foto’s nog” intact en kun je het hele jaar door genieten van de foto’s van Dorpsfeest Markelo.

Deze nieuwe werkwijze zorgt ervoor dat we een stapje terug gaan zetten, maar geen afscheid nemen. Met dezelfde passie blijven we voor jullie, met onze camera’s op zoek naar de mooiste Dorpsfeestmomenten. Met dezelfde snelheid bewerken we ons materiaal en worden deze vanaf de eerstvolgende editie, geplaatst op www.dorpsfeestfoto.nl. Om alvast aan het idee te wennen hebben we alle materiaal van de afgelopen vijf jaar inmiddels overgezet naar de nieuwe website.

Heb je als ondernemer, vereniging, stichting of organisatie beeldmateriaal nodig van Dorpsfeest Markelo dan kun je contact opnemen per mail info@dorpsfeestfoto.nl. Voor publicatiedoeleinden met en/of zonder bronvermelding kunnen we altijd een goede afspraak maken. Mail gerust!

Geef een antwoord