Vriendschap door dik en dun

Zet ze met elkaar op het terras, in de kamer of in een café; het duurt maar even of ze praten en lachen en hebben gewoon de grootste lol. Al vanaf de lagere school zijn het vrienden. Een aantal hebben onderling wat meer contact met elkaar dan met de anderen maar met een feestje of een andere bijeenkomst zijn ze meestal allemaal van de partij. Een halve eeuw vriendschap door dik en dun met elkaar. Door de jaren heen hebben ze al heel wat meegemaakt met elkaar. Trouwen, verhuizen, kinderen, Abraham…. ach meestal verzinnen ze wel een reden om met elkaar een gezellige avond te organiseren.

Dan wordt er bijgepraat, en ja ook de roddels vanuit het dorp komen voorbij. Nieuwtjes worden uitgewisseld en meningen verdedigd. Hoe later op de avond daalt het gespreksniveau maar is en blijft het nog steeds gezellig. Vrienden door dik en dun. Samen wordt er namelijk niet alleen maar gezellige afspraken gepland maar helpen ze elkaar ook tijdens het klussen in en rond om het ‘huis’. Hoe kostbaar deze vrienden zijn is niet in geld uit te drukken. Ze zijn er altijd wanneer je ze nodig hebt maar het kan ook gerust zo zijn dat je ze even een paar weken niet ziet. Overigens is dat aan het gesprek dat daarna volgt niet af te leiden dat ze elkaar even niet zagen.

Een dierbaar bezit om mensen om je heen te hebben die je waarderen om wie je bent. Echte vriendschap gaat door dik en dun!